Mine politiske mærkesager

Det har altid været den menneskelige faktor, der er vigtigst for mig. Det er her jeg tager pejling i mit politiske liv og herfra mine politiske mærkesager tager sit udspring. 

Samfundets værdi og styrke, skal også måles på hvordan vi behandler hinanden, tager vare på hinanden, udfordre hinanden og lever omkring hinanden. Både herhjemme og ude i verden.

Derfor er det også naturligt, at mine politiske mærkesager er:

Integration og inkluderende fællesskaber.

 • Et samfund hvor mennesker har værdi, uanset om de er inde – eller udenfor arbejdsmarkedet og uanset om de er syge eller raske.
 • Et samfund hvor vi skaber plads til hinanden, uanset om vi har boet her i mange generationer eller om vi kom i går eller for blot et par generationer siden.
 • Humanisme som den bærende værdi, når lovgivning betyder ændringer i menneskers liv og muligheder.

Arbejdsmarkedsområdet.
Vi ønsker at give arbejdsmarkeds parter mulighed for at aftale en nedsættelse af arbejdstiden til 30 timer,  over en årrække. Derfor skal vi arbejde for

 • At vores arbejdsmarked indrettes, så fysisk og psykisk nedslidning minimeres markant.
 • At de relevante forskningscentre undersøger sammenhængen mellem fysiske og psykiske arbejdsmiljøfaktorer på den side og  forekomsten af sygefravær, fysisk og psykisk nedslidning og tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet på den anden side. Det er vores antagelse på baggrund af den viden, der findes i dag, at der er en synlig sammenhæng. Er der en underbygget sammenhæng, så skal den sammenhæng afspejles i den fremtidige arbejdsmarkeds – og arbejdsmiljøpolitik.
 • At det private arbejdsmarked indrettes, så det bliver nemmere at starte nye virksomheder op med fokus på bæredygtig produktion.
 • At det offentlige arbejdsmarked indrettes, så medarbejderne kan understøtte borgerens liv og udvikling, så både samfund og individ tilgodeses.

Det kommunal selvstyre.

 • Kommunalbestyrelserne skal kunne udøve selvstyre via rammelovgivning, ikke via økonomisk styring dikteret fra Christiansborg.
 • Rammelovgivningen skal udvikles væk fra kontrol af den kommunale forvaltning og hen mod reel mulighed for selvstyre.
 • Når der tales regelforenkling, så mener vi konkret og synlig regelforenkling. Den skal kunne mærkes hos den enkelte borger, fordi de regler der er skal understøtte borgerne i at leve meningsfuldt.
 • Den dokumentation som skal være, skal vise at borgernes retssikkerhed er overholdt, at der er forvaltet i tillid til borgerens evner og i tillid til at de ansatte forvalter love og regler ud fra intentionen om, at understøtte gode liv.

 

3 kommentarer til “Mine politiske mærkesager”

 1. Kære Tine

  (Undskyld jeg har skrevet to testindlæg – jeg kunne ikke uden videre få det til at fungere. Slet dem bare).

  Mit ærinde er “Integration og inkluderende fællesskaber”: Som du muligvis ved, lider jeg af en alvorlig psykisk sygdom. Jeg er godkendt til fleksjob. Min nuværende kontrakt udløber til årsskiftet, og jeg står nu med det problem, at jeg skal finde et nyt job. Selvom jeg er godkendt til fleksjob, er det en stort set umulig opgave at finde et sådant job, når det har baggrund i psykisk sygdom. Der er ganske enkelt ingen inklusion på,arbejdsmarkedet, selvom jeg kommer med 25 års solid erfaring fra staten.

  Jeg har mødt så mange andre psykisk syge, som helst ikke vil arbejde, men have pension. Min situation er den omvendte, og det er absurd, at jeg ikke kan finde et job!

  Arbejdsmarkedet er ikke indrettet til mennesker med en sygdom.

  Er det mon noget, du vil arbejde med?

  Mange hilsner
  Hanne

  Like

  1. Kære Hanne
   Det er så godt, at du tester om det her virker.

   Det jeg synes der er udfordringen her, er i virkeligheden at psykiske lidelser stadig er tabu og diskvalificerende, for muligheden for at bidrage med det man kan.
   Det skal vi have ændret på, for det ekskludere i høj grad mennesker, der gerne vil arbejde og har viden og erfaring, men ikke kan arbejde på fuld styrke eller i fuld tid.

   En af de fynske kandidater, har været psykiatrisk patient som ung og har fortalt åbent og ærligt om det, på de fynske opstillingsmøder. Han blev valgt som kandidat i går.
   Blot for at vise et eksempel, hvor det ikke har været ekskluderende.

   Jeg tror bare ikke, at vi kan løse det med lovgivning, jeg tror vi skal løse det ved at nedbryde tabuet, så mennesker med alvorlig psykisk sygdom, kan få lov at bidrage i den grad de kan. Den nuværende lovgivning har jo i virkeligheden som intention, at alle skal ud på arbejdsmarkedet, nærmest uanset om de kan eller ej. Hvilket er et stort problem, for dem som ikke kan.

   Jeg vil gerne arbejde for, at vi alle har en ligeværdig plads i samfundet, uanset hvad den plads er.
   Hvordan vi tager hul på, at hjælpe arbejdsgiverne til at se mulighederne i, at ansætte kloge, vidende mennesker som dig, som har fået sig en psykisk diagnose, det må du meget gerne komme med ideer til, for her er du meget klogere end jeg er. Jeg bringer det meget gerne ind i debatten, men jeg har brug for at blive klædt bedre på til det. Vil du hjælpe mig videre med det, ved at guide mig videre til nogle, der er klogere end mig på det her.

   Måske vi skal gøre det via mail, så vi kan gemme og udvikle ideer og synspunkter uden at de bliver væk i en tråd hvor andre også kan skrive noget helt andet.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s