Bragt i Ekstrabladet sommeren 2018

Man kan forstå på Marcus Knuth fra Venstre, at det kan skade integrationen at holde tre ugers fri fra sprogskolen. At sætte lighedstegn mellem succesfuld integration og ingen ferie fra sprogskole, er usagligt og usmageligt.

Tidligere på sommeren var der en relevant debat om, hvor vigtigt det er at børn holder sommerferie med deres forældre. Her kunne man også forstå at forældre der fravælger den ferie, må være dårlige i deres forældrerolle. Helt tilbage i 2013 udtalte Børns Vilkår, at det er stærkt bekymrende at børn ikke holder ferie, for de har brug for ferie, lige som de voksne har. Den bekymring gælder selvfølge alle børn, også børn af forældre på sprogskole.

Ferie er tid til at restituere, tid til at få slappet af sammen med familien og på anden vis blive klar til skole og hverdagslivet igen. For et menneske, der er flygtet fra noget så frygteligt, at de færreste af os kan begribe det, kan ferie også være der, hvor man får trukket vejret og gjort klar til, at træde endnu et sundt skridt længere ind, i den fremtid man nu har fået.

For Alternativet er det naturligt, at muligheden for at holde ferie, også ferie med sine børn, skal være en mulighed for alle der er bosat i Danmark, uanset om det er ferie fra sprogskole, kontanthjælp eller arbejde.